Fürst József

Fürst József festőművész portréja

Fürst József 1947-ben született Budapesten, ahol művészeti tanulmányait is végezte.

A művész, a XVI. századi olasz manierista művészekre emlékeztető tehetséggel alkot. Vázlatkészítése magas szintű, ecsetkezelése mesteri. Vászonfestményei, bár rendkívül színteltek, mégis tudatosan visszafogottak, soha nem hivalkodóak. Hagyományos eszközökkel, a n...

Fürst József festőművész portréja

Fürst József 1947-ben született Budapesten, ahol művészeti tanulmányait is végezte.

A művész, a XVI. századi olasz manierista művészekre emlékeztető tehetséggel alkot. Vázlatkészítése magas szintű, ecsetkezelése mesteri. Vászonfestményei, bár rendkívül színteltek, mégis tudatosan visszafogottak, soha nem hivalkodóak. Hagyományos eszközökkel, a nemesi udvarokra jellemző ragyogással küldi üzeneteit a mának, a hétköznapok tárgykörében.

Fürst József az úgynevezett „varázs realizmus” képviselője. Az az érzésünk, hogy nem ő választotta ezt az iskolát, hanem ellenkezőleg, ő a kiválasztott. Fürst József alkotásai a magyar művészet spektrumát színesítik. Ő az, aki Szent Lukács követőjének alázatával kutatja saját művészi nyelvezetét. Kiállításai során Európa számos országán kívül az Egyesült Államokban és Japánban is nagy elismertségnek örvend. Alkotásai több magán- és közgyűjteményben megtalálhatóak.

Bővebben

Fürst József 2 terméket találtam.

Mutat 1 - 2 / 2
Mutat 1 - 2 / 2